Què haguéssiu pensat, de petits, si en Son Goku s’hagués enamorat d’un altre home? O si la Shizuka o una de les Tres Bessones hagués tingut com a amor platònic a una noia i no a un noi? Quan érem petites, si més no que jo recordi, no hi havia personatges homosexuals als dibuixos… L’homosexualitat era, com a la vida real, una mena de tabú. Un concepte completament oblidat a les nostres pantalles de televisió. 

Avui hem fet un descobriment que ens ha alegrat el dia: al canal Súper3 s’emeten uns dibuixos que es diuen “Lara, què fem?”, que tracten amb els dilemes que s’han d’afrontar a la vida a mesura que ens fem grans. En un capítol, emès l’abril passat, es va tractar el tema de l’homosexualitat.

La Lara, una nena de 12 anys, és la protagonista dels capítols. En aquest episodi coneix a la Jacquie, que té aproximadament la mateixa edat que ella. Durant el capítol la Jacquie explica a la Lara que és lesbianaEs tracta, també, el tema de l’homofòbia i s’explica que és d’una manera senzilla i entenedora. La Lara, al llarg del capítol, es fa una sèrie de preguntes entorn a l’homosexualitat que no es resolen fins al final. 


Es tracta d’uns dibuixos que conviden a la reflexió per part dels més menuts de la casa. Una  manera perfecta per transmetre uns valors als nens que convidin a l’acceptació d’un mateix i d’aquells qui els envolten. 

“Lara, què fem?” és una producció de Televisió de Catalunya que ha despertat l’interès de canals d’arreu del món, com la BBC, i ja s’emet en un grapat de països europeus. A més, ha estat nominada a la primera edició dels premis Emmy Kids. 

Aquí podeu veure el capítol!