Fitxa tècnica

♀️ Directora: Alexandra-Therese Keining
Actrius: Liv Mjönes (Frida) i Ruth Vega Fernandez (Mia Sundström)
Títol en català: Fes-me un petó
Gènere: drama romàntic
Any: 2011
País: Suència

La nostra nota: 9

Argument de Kyss Mig

Kyss Mig ens explica la història de la Mia, una arquitecta que s’està a punt de casar amb un home, en Tim.

El pare de la Mia, en Lasse, és un home divorciat que ha refet la seva vida al costat de l’Elisabeth, la seva promesa.

A la festa de casament d’en Lasse i l’Elisabeth la Mia coneix a la filla de l’Elisabeth, la Frida.

L’atracció entre les dues noies és immediata, però la Mia entra en un conflicte amb els seus sentiments: ha de seguir amb en Tim, el seu company sentimental des de fa molts anys? O ha de fer cas al que realment sent i marxar amb la Frida, la filla de la seva madrastra?

Si voleu conèixer com acaba la pel·lícula no dubteu en mirar-la. Això sí, de moment només existeix en versió original (suec) o anglès, tot i que podeu veure-la en subtítols amb més idiomes.

La nostra opinió sobre Kyss Mig

Kyss Mig, traduïda a l’anglès sota el títol de “Kiss me” (Fes-me un petó), és una pel·lícula sueca lèsbica que ens agrada moltíssim, malgrat que sembli una típica comèdia romàntica. Per nosaltres la pel·lícula destaca per quatre motius principals:

L’argument, més original del què sembla

En primer lloc, l’argument: la història aconsegueix atrapar a l’espectador fins a l’últim minut.

Es tracta d’una història que podria caure molt fàcilment en l’error de repetir un argument força comú a les pel·lícules amb personatges homosexuals femenins: “dona lesbiana s’enamora de dona suposadament heterosexual que s’està a punt de casar”.

En aquest cas, el film té una trama força més complicada, i alhora realista, que altres pel·lícules amb un argument semblant.

Els personatges

En segon lloc, els personatges: són personatges rodons, és a dir, amb molta profunditat i i un caràcter molt definit. Al llarg de la història es va comprenent el perquè del seu comportament i de les seves actituds.

Sitges

Ens fa especial il·lusió destacar, en tercer lloc, les referències de la pel·lícula a Catalunya. Tot i que són poques, acaben tenint una importància significativa al final del film. No us en volem avançar més detalls!

Fotografia

I finalment, en quart lloc, cal destacar la fotografia: la il·luminació, els enquadraments i el color ajuden a proporcionar més coherència a la pel·lícula que destaca, també, per la seva qualitat estètica.

Tràiler de Kyss Mig

A continuació us deixem amb el tràiler oficial!