Fitxa tècnica

Directora: Angela Robinson
Actrius: Jordana Brewster, Devon Aoki, Sara Foster, Jill Ritchie
Any: 2005
País: Estats Units

La nostra nota: 6

Argument de D.E.B.S.

D.E.B.S és una pel·lícula que explica la història d’un grup de noies que són estudiants d’institut i espies.  Intenten lluitar en contra del mal i en aquesta missió es proposen atrapar a la Lucy, l’aparentment malvada cap d’un grup de criminals. Durant aquesta missió l’Amy, una de les espies, desapareix misteriosament quan s’enfronta contra la Lucy. El que la resta de noies del grup d’espies no saben és que entre l’Amy i la Lucy hi ha molt més que una relació espia-criminal.

La nostra opinió

D.E.B.S és un film entre la comèdia i l’acció, en aquest sentit es tracta d’una pel·lícula molt original que es desmarca entre la resta de pel·lícules amb personatges lèsbics. Alguns experts l’han considerat com a una paròdia d’Els Àngels de Charlie en versió homosexual, i amb personatges més joves.

Per com està gravat el film podríem considerar-la una pel·lícula digne d’haver-se convertit en un dels típics blockbusters americans. Però, ben allunyada d’això, només es va projectar en 45 sales nord-americanes, aconseguint pocs beneficis econòmics. Malgrat tot, la pel·lícula va guanyar un permi al Berlin International Film Festival i dos premis del Black Movie Awards.

A nosaltres ens va semblar una pel·lícula entretinguda, però difícilment la situaríem entre les primeres posicions de les nostres pel·lícules LGBT preferides. L’argument és original per una pel·lícula lèsbica, però no per a un film dirigit a públics més amplis, en els que sovint hem vist arguments semblants.