Ara que ja s’acaba l’any, i toca fer balanç… Us volem proposar set raons que aquest 2012 ens han fet estar orgulloses dels catalans i catalanes!
PRIMERA RAÓ
Girona es converteix en la segona ciutat de l’Estat en tenir un consell LGBT

Ja ho diu la cançó popular: “Girona m’enamora“. I en aquest 2012 encara m’enamora més! Un bon motiu per sentir-me una mica més orgullosa (també!) de ser gironina.

El ple de l’Ajuntament de Girona va aprovar el passat octubre la creació d’un Consell Municipal de Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals. Aquest organisme té com a objectiu la defensa i promulgació dels drets i deures i de les activitats organitzades pel col·lectiu. Fins ara només Barcelona disposava d’un consell LGBT.SEGONA RAÓ
Polítics catalans en contra de l’homofòbia

Oriol Junqueras (ERC), Joan Herrera (ICV), Alfons Lòpez-Tena (SI), David Fernàndez (CUP) i Pere Navarro (PSC) es van comprometre a aprovar la Llei contra l’Homofòbia el primer any de la nova legislatura.


És hora que posin fil a l’agulla per començar a tirar endavant aquest projecte, que el 2013 també volem tenir motius per estar orgullosos!

TERCERA RAÓ
Barcelona: capital gai d’Europa?

Barcelona es converteix, una vegada més, en la meca homosexual europea per excel·lència. El juny, més de 2.000 persones van participar en la marxa per l’orgull homosexual.

Durant la primera quinzena d’agost, més de 60.000 homosexuals van participar a la cinquena edició del Circuit Festival. Un esdeveniment que reuneix a persones d’arreu del món per gaudir de tota mena d’activitats lúdiques dirigides a gais i lesbianes. Aquest any el festival va tenir com a reclam principal a Loreen, la guanyadora d’aquest any d’Eurovisió.

QUARTA RAÓ
Es crea l’Assemblea Nacional de Gais i Lesbianes per la independència

Pels que som homosexuals i independentistes: el passat 28 de juny es va crear la sectorial de Gais i Lesbianes per la Independència de l’Assemblea Nacional Catalana.CINQUENA RAÓ
La primera associació gai musulmana neix a Catalunya

El passat mes d’octubre es presentava, a Barcelona, l’Associació de Musulmans Homosexuals (AMHO). Aquesta entitat té com a objectiu la normalització de les persones musulmanes que formen part del col·lectiu LGBT. Es tracta de la primera associació d’aquestes característiques de parla catalana/castellana.
SISENA RAÓ
Més personatges homosexuals a les
sèries catalanes

La Riera, la nostra sèrie de sobretaula, contribueix a visibilitzar al col·lectiu homosexual. Aquest 2012, ha donat protagonisme a tres personatges homosexuals: ens va deixar l’Oriol, però encara tenim a en Joan Anton Balló, en Nandu i ara la Paula n’amplia la llista!
SETENA RAÓ
El Tribunal Constitucional dóna llum verda al matrimoni homosexual

I per últim, però no menys important… Després de set anys, el Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs que va presentar el PP en contra del matrimoni entre persones del mateix sexe. Ja era hora, no creieu?


Fotografia original d’Anna Kim