Anglaterra i Gal·les aproven la llei que permet a les persones del mateix sexe casar-se.

Fa poques setmanes explicàvem que França havia aprovat la llei a favor del matrimoni homosexual. Doncs bé, Anglaterra i Gal·les no han tardat gaire més en fer el mateix pas. L’aprovació d’aquesta llei era una aposta personal del primer ministre britànic, David Cameron, i ha propiciat una divisió en el partit conservador.

La Cambra dels Comuns del parlament de Westminster ha donat llum verda al matrimoni homosexual per 366 vots a favor i 161 en contra. La nova llei també permetrà els casaments religiosos, excloent l’església d’Anglaterra, la catòlica i la musulmana, que s’oposen al matrimoni entre persones del mateix sexe.

El Regne Unit, com bé sabeu, està format per Anglaterra, Gal·les, Escòcia i Irlanda del Nord. Però només els dos primers permetran el matrimoni homosexual ja que Escòcia i Irlanda del Nord tenen les seves pròpies competències sobre la matèria.

Escòcia preveu començar el procés de legislació del matrimoni homosexual en aquesta mateixa legislatura, mentre que Irlanda del Nord, molt més conservadora, no té pensat fer-ho properament.