Han hagut de passar set anys perquè el Tribunal Constitucional s’hagi pronunciat. Avui, per fi, ha rebutjat el recurs que va presentar el PP en contra del matrimoni entre persones del mateix sexe. 


La Llei aprovada pel Govern de Zapatero que permet el matrimoni entre persones del mateix sexe és constitucional. 
Així ho ha dictaminat el Ple del Tribunal Constitucional, amb vuit vots a favor i tres en contra, després de reunir-se aquesta tarda.


Després de set anys des que el PP va presentar el recurs d’inconstitucionalitat, ara ja podem afirmar que la unió entre dos homes o entre dues dones és un matrimoni.

Fotografia original d’Studio SMC Photography

Fotografia original d’Anna Kim


Una mica d’història…
El 3 de juliol de 2005 es va legalitzar el matrimoni entre persones del mateix sexe a Espanya. Era el tercer estat del món en fer-ho, després dels Països Baixos i Bèlgica. La iniciativa va ser portada a terme pel PSOE, que acabava de guanyar les eleccions, però de seguida van aparèixer nombrosos opositors.

El 30 de setembre d’aquell mateix any, el  Partit Popular va presentar un recurs d’inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional al·legant que la llei de matrimonis homosexuals desnaturalitzava “la institució constitucional del matrimoni”. A més, també reclamaven que la denominació de matrimoni a aquest tipus d’unions suposava un “frau de llei”. Aquests recurs va ser recolzat tant per l’Església Catòlica, preocupada pel debilitament dels valors de la família, i pel Fòrum Espanyol de la Família, que havia reunit 1,5 milions de firmes en contra del matrimoni igualitari.

Què es diu a Twitter?Les opinions en referència al matrimoni igualitari i a la decisió del Tribunal Constitucional han tardat ben poc a aparèixer a la xarxa de microblogging. Són nombrosos els missatges de suport al matrimoni entre persones del mateix sexe, com també són nombrosos els que celebren el dia d’avui com un gran pas pels drets dels homosexuals i per la tolerància.

Els hashtags que s’utilitzen per parlar d’aquest tema són:
#matrimonioigualitario

#amaresconstitucional
#sellamamatrimonio

La xarxa social també s’ha utilitzat per organitzar diverses concentracions per celebrar la decisió del TC. A Barcelona, el col·lectiu SINVER ha convocat una trobada a les 19:00h a la Plaça Universitat. Per a més detalls cliqueu aquí: convocatòria.