François Hollande, president socialista francès, ha complert amb la seva promesa electoral: tirar endavant amb la llei del matrimoni homosexual. Així ho va fer ahir a la tarda, quan el Consell de Ministres va aprovar aquest projecte de llei que permetria el matrimoni entre persones del mateix sexe. El següent pas no es farà fins al gener, quan el Parlament hagi d’analitzar el text d’aquesta llei. 

La Ministra d’Assumptes Socials, Marisol Touraine, opina que “és una gran reforma que es dirigeix al conjunt de la societat francesa. Obrir el matrimoni a totes les parelles és aportar més seguretat, més protecció per aquells qui vulguin viure junts”. 

Com era d’esperar, han sorgit molts grups que s’oposen a que aquesta nova legislació entri en vigor. L’oposició conservadora i l’església catòlica són els més crítics i opinen que aprovar aquesta llei és posar en perill l’estabilitat familiar del país. 

El col·lectiu LGBT, que està molt satisfet amb la notícia, encara veu que la llei no està del tot completa. Concretament pel que fa a la paternitat en cas de reproducció assistida: el text no recull l’extensió de la paternitat als dos conjugues. En canvi, en les parelles hetereosexuals sí.

Font
El País
Humanité