Ahir va sortir escollit el nou Papa: Francesc I, un gran amic del col·lectiu homosexual. Irònicament, és clar.


Gran part dels homosexuals, o com a mínim això és el que ens passa a nosaltres, només ens recordem del Papa quan es posa allà a on no el demanen: en contra del col·lectiu LGBT i dels seus drets, o bé de l’avortament o de l’ús del preservatiu, entre d’altres. 

Ara que el món té un nou Papa, toca reflexionar sobre quin serà el seu posicionament en aquests temes. Podem dir que hem canviat pets per merda. O si ho preferiu, hem sortit del foc per caure a les brases.Té tota la pinta que el nou Papa Francesc I farà tot el que està a les seves mans per demostrar que l’homosexualitat és un dels pecats més profunds de la humanitat. Quina llàstima!

La veritat és que la cúria vaticana s’entesta en no modernitzar-se. Per ells, la qüestió sempre és defensar la paraula de Déu. Per molts de nosaltres, el que representa aquesta paraula de Déu és la privació de viure en llibertat. De ser feliç. D’estimar. Però això els hi entra per una orella, i els hi surt per l’altra. I mentrestant van deixant anar les seves millors perles:

Què ens espera a partir d’ara?

D’entrada, perdre de vista a Benet XVI era una bona notícia pel col·lectiu homosexual. De fet, l‘any passat, la revista nord-americana The Advocate va incloure al Papa Benet XVI a la seva llista de les 45 persones més homòfobes de la història. I no ho feia envà: als anys 80, quan era cardenal, Joseph Ratzinger ja va escriure una carta sense precedents en la que condemnava l’homosexualitat. I, més tard, quan ja era Papa mai va amagar la seva extrema oposició al nostre col·lectiu. De fet, aquest últim nadal, va aprofitar per tancar l’any afirmant que l’homosexualitat fa trontollar la verdadera estructura familiar.

Per tant, podem pensar que tot el que vingui després de Ratzinger serà millor. Però més val no fer-nos il·lusions, perquè José Bergoglio  té un bon currículum: el 2010 escrivia una carta pressionant als senadors argentins perquè no aprovessin el matrimoni homosexual. Després d’això, en podem esperar qualsevol cosa! Estarem ben atents!