L’any 2011 es va començar a debatre, a Colòmbia, la llei sobre les unions civils. Això permetria a les persones homosexuals que es casessin gaudir dels mateixos drets que un matrimoni heterosexual. Tot i així el projecte de llei va rebre diverses crítiques. Una d’elles era pel fet que s’anomenés “unió civil” i no “matrimoni”. 

Aquest octubre s’ha tornat a obrir el debat. Fa poques hores el senador conservador colombià Roberto Garlein ha despertat la polèmica al fer unes dures declaracions sobre les relacions entre persones homosexuals, fent especial èmfasi en el cas dels homes. 

El llit compartit entre dos homes mereix repulsió, quin horror […] És sexe brut, fastigós, mereix repudi. És un sexe excremental i no em puc convertir en portaveu d’aquesta classe d’unions que porten a aquesta mena d’excessos”. 

Al final també va referir-se a les relacions sexuals entre dones: “A mi mai m’ha preocupat molt el llit compartit entre dones perquè aquesta homosexualitat no és res i no té transcendència, però compartit per dos homes és un sexe brut”. 

Aquestes dures afirmacions van ser criticades pel senador Armando Benedetti, que és l’autor del projecte de matrimoni entre persones del mateix sexe. Benedetti va dir que aquesta era la “típica forma de fer xenofòbia contra un grup minoritari”. 

Impressionant que un home com Garlein faci 40 anys que ocupa el seu càrrec. Us deixem amb el vídeo de les seves declaracions: 

Font