El parlament britànic i el francès han aprovat la llei sobre el matrimoni homosexual. 

Europa avança mica en mica a favor de la igualtat per tothom. Sembla mentida que llocs que aparentment són tan avançats en certs aspectes, com França i el Regne Unit, tinguin tantes dificultats per acceptar la realitat: molts dels seus ciutadans són homosexuals i mereixen tenir els mateixos drets que la resta de persones. 
Països del nord d’Europa, com Suècia, Noruega o Islàndia permeten el matrimoni homosexual. També ho fan països del sud del continent, com Espanya o Portugal. Els països centre-europeus no permeten el matrimoni entre persones del mateix sexe, sinó un altre tipus d’unió (en aquests casos doncs, lògicament, les persones homosexuals no estan en situació d’igualtat). La regió més perjudicada és l’est d’Europa, on la constitució de molts d’aquests països, com Ucraïna o Romania, especifica que el matrimoni “és la unió entre un home i una dona”. Per tant, la llei no reconeix ni protegeix a les persones homosexuals en aquests indrets. 
Un dels pitjors casos és el de Rússia, on no s’ha tardat a fer declaracions respecte a la recent aprovació de la llei sobre el matrimoni homosexual a França i Gran Bretanya. El cap del Departament de Drets Humans rus va dir, a través del seu Twitter, que la legalització del matrimoni homosexual “reduïa als seus ciutadans [francesos i britànics] les possibilitat d’adoptar nens russos”. Rússia també va expressar fa pocs dies que prohibia “la propaganda homosexual” en algunes de les seves regions.
Font: Diari Ara