La marca de samarretes Kukuxumusu i el periodista basc Jon Sistiaga han dissenyat una samarreta en contra de la llei “mata-gais” d’Uganda

Uganda està vivint un moment molt complicat. Mentre que a molts països del món sembla que s’avança cap a la despenalització i la normalització de l’homosexualitat, a Uganda existeixen lleis molt dures en contra del col·lectiu. El parlament ugandès vol crear una llei que es coneix amb el nom de “mata-gais” i que té l’objectiu de prohibir les relacions entre persones del mateix sexe. De fet aquesta llei pot representar penes de presó o fins i tot penes de mort pels homosexuals.

La samarreta està dissenyada per Mikel Urmeneta i s’hi poden veure dibuixades a persones homosexuals abraçant a cors. Una de les parelles no abraça a un cor, sinó a la silueta d’Àfrica. La parella té les mans emmanillades i es troba sobre un eslògan ras i curt, però amb molt de significat: Why? (“Per què?”). Els beneficis que s’obtinguin de la venda de la samarreta, que té un cost de 18,50€, seran donats a Metges Sense Fronteres.
La samarreta es posarà a la venda avui, dia en el que Canal + estrenarà, també, el documental que Jon Sistiaga ha realitzat per denunciar la situació de les persones homosexuals ugandeses. El reportatge, sota el títol “La caça a l’homosexual” explicarà al detall el projecte de llei i comptarà amb impactants declaracions del propi ministre d’Ètica ugandès que qualifica els gais de “perillosos perquè destrueixen la humanitat” i diu que “són uns pervertits que van en contra de les lleis de la física”. L’esperança d’aquells qui estan en contra de la llei mata-gais és que la pressió internacional faci rectificar als polítics ugandesos.