Finlàndia es presenta a Eurovisió amb una cançó a favor del matrimoni homosexual i es preveu una “sopresa” pel final de l’actuació. 

Per nosaltres Finlàndia ja és guanyadora. Potser no som fans d’Eurovisió, potser no ens hi sentim representats, potser tenim dubtes sobre la qualitat musical d’alguns participants, però aquest any ho mirarem per Finlàndia. Aquest país nòrdic es presenta al festival amb un espectacle reivindicatiu -malgrat que el festival prohibeixi explícitament cap mena de “gest” polític- a favor del matrimoni homosexual. 

La representant finesa és Krista Siegfrids, una noia de 27 anys, i es presenta amb la cançó Marry me (“Casa’t amb mi”). La cançó en sí no és reivindicativa: de fet, es podria entendre que parla d’una noia que vol que el seu nòvio li demani matrimoni. “No penso que ‘Marry me” sigui política. És sobre l’amor i la tolerància. El matrimoni homosexual no està permès a Finlàndia, i això està malament. I jo volia deixar-ho clar”., explica Siegfrids.

La cantant apareix a l’escenari vestida amb un vestit de núvia i acompanyada d’un grup de ballarines vestides amb un frac. La resta d’equip -les segones veus- també està format per noies. En anteriors representacions de la cançó la cantant acabava fent un petó a una de les seves companyes d’escenari i això és el que se sospita que passarà si “Marry me” arriba a la final:

“Els homòfobs estan enfadats amb mi per fer això. Però tinc preparada una sorpresa pel final de la meva actuació. És un show en directe, o sigui que ningú em podrà aturar”.


Sens dubte la seva actuació podria portar molta controvèrsia a alguns països d’Europa, sobretot als de l’est, que en molts casos no disposen de polítiques per la igualtat de les persones homosexuals. 

Avui “Marry me” arriba a la semifinal i sens dubte esperem que Krista Siegfrids i el seu equip aconsegueixin arribar a la final. Ni que sigui en un festival aparentment tan superficial com el d’Eurovisió, Europa té l’oportunitat de dir “sí” al matrimoni homosexual. Font