Molt males notícies per a un grapat d’associacions catalanes que tenen programes per la prevenció i el control del VIH/SidaAhir es van anunciar les subvencions de la convocatòria del 2012, unes subvencions escasses i mal repartides.
El servei telefònic 900 Rosa, de la Coordinadora LGBT de Catalunya, s’ha quedat sense subvencions malgrat la seva llarga trajectòria. La Coordinadora fa més de 20 anys que ofereix un servei d’informació telefònica per temes relacionats amb les malalties de transmissió sexual. En aquesta línia telefònica hi treballen voluntaris i voluntàries que han estat formats prèviament per portar a terme aquesta tasca. És un servei gratuït, anònim i confidencial.

900 Rosa: “s’ha castigat molt durament a Catalunya”


Qui també ha sortit molt perjudicat d’aquestes retallades és l’organització Stop Sida, el seu programa Protegersex, la campanya Cuídate i el servei d’informació i assessorament ue ofereixen a través d’Internet. Stop Sida és, una organització que des del 1986 treballa per la prevenció del VIH i d’altres malalties de transmissió sexual.

La Coordinadora LGBT i Stop Sida han estat dues associacions pioneres a l’estat espanyol: van començar els seus projectes d’atenció i prevenció del VIH/SIDA quan encara no hi havia cap tipus de polítiques al respecte. 

Lamentem fer-nos ressò d’aquest cas i esperem que les associacions catalanes puguin continuar amb la seva valuosa tasca. 

Molts ànims!