Avui a Els Matins de Televisió de Catalunya s’ha parlat sobre l’adopció de nens per part de parelles homosexuals.

El debat ha estat molt interessant, i ha comptat amb dues opinions ben contraposades. Per una banda, Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’Homofòbia i, per l’altra, Lluís Carreras, advocat i membre de Catholic Voices.

Als nens se’ls hi ha de donar el millor que tinguem, demana Lluís Carreras

De tot el que s’ha parlat, ens ha sobtat l’afirmació que ha fet Lluís Carreras sobre els nens pendents d’adopció: “a aquests nens se’ls hi ha de donar el millor que tinguem”, referint-se a que les parelles heterosexuals tinguin preferència a l’hora d’adoptar. A aquesta opinió ha respost Helena Garcia Melero, qui moderava el debat, de manera contundent: “el millor que tinguem no és donar-los-hi amor, tant si és una parella homosexual com heterosexual?”.

És impensable, si més no per nosaltres, pensar que una parella heterosexual garantirà més estabilitat a una família que una parella homosexual.

Fa uns anys, i com a curiositat, va sortir una enquesta que revelava que els pares nord-americans, si haguessin de deixar els seus fills amb uns altres progenitors, preferiríen a Ellen DeGeneres i a Portia De Rossi. Per què? Perquè segurament les van considerar per les seves qualitats humanes, com a parella però també com a individuals. Com a persones capaces de cuidar a un nen i de donar-li estabilitat. Aquests són els factors que s’haurien de tenir en compte quan una parella adopta un nen, i no si són heterosexuals o homosexuals.

Un nen serà el que tu li puguis explicar, diu Eugeni Rodríguez

Per la seva banda, de les declaracions d’Eugeni Rodríguez -totes, des del nostre punt de vista, molt encertades i ben argumentades- destacarem un detall amb el que ens hem quedat: “un nen serà el que tu li puguis explicar”. És a dir, un nen veurà el món com els seus pares (o mares) li expliquin, com el seu entorn li expliqui.

En aquest punt, en l’educació, és on és possible fer grans passos cap a la igualtat, perquè les noves generacions no tinguin prejudicis i acceptin la diversitat i la considerin com a una riquesa i no com a un defecte.

Com a conclusió, destaquem dues últimes frases que han sortit al llarg del debat.

La primera, del mateix Eugeni Rodríguez, que ha dit que “el millor per a un nen és passar de no tenir pares a tenir pares o mares” i, la segona, d’Empar Moliner (qui també participava en el debat) quan deia que “el món, per sort, evoluciona“. I cada vegada, mica en mica, ens acostem més a una societat més igualitària i justa. No cal oblidar, però, que encara queda molt camí per fer.

En aquest enllaç podreu veure el vídeo sencer:

http://www.tv3.cat/videos/4527231/Un-7-de-les-adopcions-de-Catalunya-son-de-parelles-homosexuals