Les xarxes socials s’han convertit en el gran aliat per a les persones homosexuals a l’hora de conèixer a gent del mateix col·lectiu


Ens encanta que ens proposeu temes. Ara ja fa uns dies una de les nostres lectores -aprofitem per donar-li les gràcies!- ens va encoratjar a parlar sobre una aplicació per a mòbil dirigida a conèixer dones lesbianes. La veritat és que la seva suggerència ens va fer reflexionar sobre aquest tema: és possible i freqüent per les persones homosexuals trobar parella per internet? Com s’ha de fer? A l’It’s not a phase hem investigat una mica per poder donar-vos respostes a totes aquestes preguntes.

Les dades parlen per si soles
3 de cada 5 parelles homosexuals es coneixen a través d’internet. Així ho mostra el següent vídeo realitzat pel professor i expert en tendències digitals Erik Qualman.

Semblen unes dades sorprenents, tenint en compte que encara hi ha molts prejudicis a l’hora de trobar parella per internet. Tot i així, pel col·lectiu homosexual internet ha suposat una via perfecta per conèixer altres persones -no només per trobar parella sinó per compartir experiències amb persones que també formin part del col·lectiu-. Són moltes les persones que no són obertament homosexuals a la vida al món real però sí que ho són al món digital. 

Com conèixer a la teva futura parella?
En primer lloc, cal no oblidar les xarxes socials generalistes, com són Facebook i Twitter. De fet, fa un temps llegíem al web AmbienteG que el Twitter és una de les maneres més comunes per a les lesbianes a l’hora de trobar parella per internet. Així doncs, els 140 caràcters que permet Twitter donen més de si del que sembla! Aparentment la creació de hashtags referents a les lesbianes (es van fer força populars, per exemple #bollodrama o #soytanlesbiana) propicien a converses que acaben desenvolupant en possibles amistats i, qui sap, en parelles. 

Brenda: l’aplicació mòbil per a lesbianes que busquen xicota
Brenda és una aplicació mòbil gratuïta que té l’objectiu de connectar a dones lesbianes o bisexuals. L’únic requisit, a part de tenir un dispositiu on poder-te descarregar l’aplicació, és ser major de 18 anys. 

Aquesta aplicació permet xatejar en qualsevol idioma gràcies al seu sistema de traducció intern. Brenda pretén no només trobar-te parella al teu propi lloc de residència sinó que, si vas de viatge, fa puguis conèixer a noies homosexuals abans d’aterrar a la teva destinació. 

Les usuàries s’han de crear un perfil on hi poden penjar les seves fotografies, i poden visualitzar els perfils de les altres persones. També hi ha un filtre a través del qual es pot només visualitzar el perfil de noia que s’està buscant. Bender, pels nois
Bender és l’aplicació “germana” de Brenda, amb el mateix funcionament, el mateix disseny, però dirigida als nois gais. Aquesta aplicació té les mateixes característiques i possibilitats que Brenda.

Tant Brenda com Bender tenen una puntuació positiva per part dels usuaris a Google Play, superant la mitjana de la majoria d’aplicacions (amb un 3,5 i un 3,8 sobre 5, respectivament). Altres alternatives famoses…
Per a les noies, dos de les webs més reconegudes per conèixer a gent són PinkCupid PinkSofa. Es tracta de comunitats virtuals que funcionen a través d’una pàgina web. Per tant, l’avantatge és que no s’ha de descarregar cap aplicació. El desavantatge, però, és precisament que el fet de no ser cap aplicació fa difícil el seu ús a través dels dispositius mòbils i pot resultar poc pràctic o amb menys possibilitats per estar en contacte constant i des de qualsevol lloc amb les persones que vulguis.

Pels nois, el Grindr. Una aplicació molt semblant a Bender, i segurament l’opció amb més fama. De fet, després del seu èxit, els creadors de Grindr van crear la versió heterosexual de l’aplicació (la van anomenar Blendr). 

Esperem haver respost alguns dubtes amb aquesta entrada i us recordem que sou benvinguts a proposar-nos més temes que us interessin a través del nostre correu electrònic o de les xarxes socials!