Benet XVI acaba d’anunciar fa poca estona que renuncia al seu càrrec (quina pena, no?). La relació entre aquest octogenari senyor i el col·lectiu homosexual mai ha estat massa bona. Quan dues persones no es cauen bé, o en aquest cas persona i col·lectiu, el millor i més just és ignorar-se entre sí. Però per a Benet XVI això no era suficient i, per això, no ha dubtat en menysprear i criticar en múltiples ocasions a les persones homosexuals, aprofitant el poder que li concedeix el càrrec de màxim representant de l’església catòlica. A continuació us presentem algunes de les declaracions més sonades de Benet XVI.


2008: “Els homosexuals són una amenaça greu per la humanitat”

L’any 2008, en el discurs de cap d’any, Benet XVI va qualificar a les persones homosexuals “d’amenaça greu” i les va comparar amb problemàtiques com el canvi climàtic. Aquestes declaracions les va fer pocs dies després que el Vaticà es negués a aprovar la proposta de despenalització universal de l’homosexualitat presentada a l’ONU per 66 països.

També va carregar contra les persones transsexuals: “No és l’home sinó Déu qui decideix qui és home i qui dona”. 

2012: “L’homosexualitat és un atac contra la família tradicional”

Benet XVI va dir, a principis de 2012, que el matrimoni homosexual és “una amenaça contra la família tradicional i que, per tant, posa en risc el futur de la humanitat”. Va expressar, també, que la família està fundada pel matrimoni entre un home i una dona i va criticar a aquelles polítiques i lleis de determinats països que permeten el matrimoni entre persones del mateix sexe. 

2012: “Els homosexuals neguen la seva pròpia naturalesa”

El pontífex va començar el 2012 d’una manera i el va acabar igual: criticant als homosexuals. En aquest cas va criticar els “atemptats” als que s’exposa l'”autèntica família”, formada per un home i una dona, segons ell. També deia que l’homosexualitat i transsexualitat intenten “manipular la naturalesa i danyar la dignitat de l’ésser humà”.

Va puntualitzar que “l’atac que actualment estem experimentant contra la vertadera estructura familiar, formada per pare, mare i fills, és molt més profunda. Els homosexuals neguen la seva pròpia naturalesa”.


2013: “La reciprocitat entre masculí i femení és l’expressió de la bellesa de la naturalesa volguda per el Creador”

Benet XVI no ha plegat sense fer unes últimes declaracions sobre els homosexuals. Aquest gener va expressar el suport de l’església a la dignitat humana i al matrimoni com a “expressió de fe i fecunda aliança entre l’home i la dona”. 


I ara…què?
Tot i no creure en Déu, ni en cap ésser superior, no es pot negar la influència que té la figura del màxim representant de l’església catòlica a nivell mundial. És inevitable preguntar-se si d’una vegada per totes escolliran a un representant més obert, més just i més respectuós (diuen que l’esperança és l’últim que es perd!). I sinó poden prendre com a exemple a l’església luterana sueca que des del 2009 permet el matrimoni entre persones del mateix sexe en els seus temples. 

Serà aquest mateix mes de març quan coneixerem el proper pontífex i caldrà veure quin és el seu posicionament sobre les persones homosexuals. Afortunadament, difícilment podrà ser més dur i injust amb un col·lectiu que ha estat castigat per la història i per l’església. Esperem, doncs, que el canvi sigui a millor.
Font
El Mostrador
CNN
Antena 3
Excelsior
El Nuevo Diario
Cooperativa