El Dia Internacional per a l’alliberament LGBT

Avui és aquell dia de l’any en que molts de nosaltres ens ajuntem per fer-nos visibles i reivindicar els nostres drets. Un dia en que parelles de gais i lesbianes perdem la por de passejar agafats de la mà. És aquell dia de l’any en que en alguns balcons i finestres s’entreveuen tímidament banderes de l’arc de Sant Martí, onejant amb l’orgull que les caracteritza. És aquell dia en que, per un moment, ens aturem per pensar en el passat, però també per mirar cap al futur amb il·lusió, perquè sabem que dia rere dia guanyarem en igualtat i llibertat. És aquell dia en que ens aixequem orgullosos de ser qui som.

Però el 28 de juny no s’acaba demà. Si som honests amb nosaltres mateixos, aquest orgull del que parlem ens acompanyarà cada dia. Perquè per nosaltres, l’orgull no consisteix en res més que en estimar-se, en saber-se valorar i en viure de forma feliç. I què ens fa feliços? Estimar i que ens estimin. Ens fa feliços poder-nos llevar cada dia al costat de la persona a qui estimem, sense pors. Això és el que ens fa ser feliços, i el que ens fa estar plens d’orgull. No només avui, dia 28 de juny, sinó cada dia.

Et sents orgullosa de formar part del col·lectiu LGBT?

En motiu del dia de l’Orgull LGBT, el web Ambiente G va realitzar una enquesta per saber si els seus lectors estaven orgullosos de formar part del col·lectiu. Ahir van publicar els resultats de l’enquesta i són força esperançadors: la majoria de les persones estan orgulloses de ser homosexuals, i si tornessin a néixer voldrien tornar a ser-ho.

L’enquesta, segons explica Ambiente G, va ser resposta per un total de 1814 participants. Un 56% d’ells va afirmar estar content amb la seva orientació sexual. El 26% contestava que no li importava, que no tenia preferències. Mentre que el 18% expressava disconformitat amb la seva sexualitat, dient que si tornessin a néixer voldrien ser heterosexuals ja que formar part del col·lectiu LGBT comporta patir massa.

Des de Lesbling voldríem llançar la mateixa pregunta: esteu orgulloses de formar part del col·lectiu LGBT? Volem conèixer les vostres opinions!
Nosaltres estem contentes de ser qui som, hem nascut així i si poguéssim no voldríem canviar-ho. Sabem que formar part del col·lectiu LGBT comporta patir discriminacions, però a nosaltres ens agrada pensar que és com un regal. Ens agrada formar part d’aquest col·lectiu per col·laborar en fer-lo visible i, mica en mica, anar veient com aconseguim més drets i respecte per part de la societat. És innegable que hem passat èpoques difícils, quan ho amagàvem a familiars i amics. Però avui en dia podem dir que ens sentim orgulloses de ser lesbianes!

Evidentment, però, les opinions al respecte poden ser molt diversificades. És per això que ens agradaria saber què en penseu vosaltres!