Mary Lambert ha arribat per quedar-se. La seva carta de presentació: Same Love, una cançó reivindicativa que acumula més de 75 milions de reproduccions al YouTube.

Som molts els que hem caigut rendits als seus peus. Mary Lambert és nord-americana, cantantautora, poetessa i obertament lesbiana. Als seus 24 anys, i amb poca experiència professional a les seves espatlles, ja ha aconseguit formar part del que podria haver estat l’himne gai del 2012. “Same love”, una col·laboració amb Macklemore i Ryan Lewis, l’ha catapultat a la fama.

Same Love reivindica els drets LGBT a ritme de hip hop

“Same love” (o “El mateix amor”, en català) és una cançó que parla de l’homosexualitat als Estats Units, del matrimoni entre persones del mateix sexe, una cançó encoratjadora que demana els mateixos drets per a tothom. I ho fa a ritme del hip-hop propi de Macklemore, però amb el segell folk/pop inconfusible de Mary Lambert.

Com a curiositat, la col·laboració per “Same love” va néixer de la manera més inesperada: després que la Mary Lambert i la seva nòvia es trobessin amb en Macklemore i la seva dona a l’Ikea (tots sabem que l’Ikea dóna per molt!).

She keeps me warm, spin off de Same Love

Ara Mary Lambert estrena “She keeps me warm” -ho hem d’admetre, no ens cansaríem d’escoltar-la!-, una cançó escrita a partir de la tornada de la cançó “Same love”.

El nou single, al més pur estil de Mary Lambert, explica la història d’amor entre dues noies, tal i com veureu en el videoclip:


La lletra de la cançó, a diferència de moltes cançons relacionades amb el col·lectiu, és més romàntica que reivindicativa. I tot i que ens agraden les cançons de caire més crític, una cançó així mai podria faltar al nostre repertori de cançons LGBT!

Això sí, She keeps me warm defensa que “I can’t change even if I tried, even if I wanted to” (no podria canviar encara que ho intentés, encara que volgués).

Ben dit, Mary!