Gray, Margaret, Amy, Olive, Beth, Hope i Susan. Aquests són tots els papers, si no és que ens en deixem cap!, en els que Heather Graham ha tingut alguna relació amb una dona a la gran pantalla.

La saviesa popular diu que quan un actor o actriu fa més de dues vegades d’homosexual en algun dels seus papers vol dir que realment és homosexual a la vida real. És una llàstima trencar la teoria, però Heather Graham demostra que no és veritat. I això que ha fet fins a set papers en els que mantenia alguna relació lèsbica!

El primer paper de Heather Graham com a lesbiana

El seu primer paper en el que la veiem tenint una aventura amb una dona és a Toughguy, de l’any 1995, en el paper de l’Olive, una nimfòmana traumatitzada pel suïcidi del seu marit.

Després va venir el paper de Susan a la pel·lícula Kiss&Tell, l’any 1996.

I a partir d’aquí hem de fer un important salt en el temps, fins l’any 2006, quan va rodar Broken, film en el que la trama lèsbica que hi apareix és més aviat anecdòtica i accidental.

Heather Graham a Los líos de Gray

Aquest mateix any també va estrenar un dels seus papers lèsbics més famosos: el de l’entranyable Gray, a Gray Matters, una comèdia romàntica sobre una noia que s’enamora de la promesa del seu germà. Se n’adona, així, que les seves relacions amb homes no han funcionat perquè realment ella és lesbiana. En aquesta pel·lícula també hi podem veure l’atractiva Rachel Shelley i a Alan Cumming (l’Helena i en Billie, respectivament, a The L Word).

La següent pel·lícula que trobem, de l’any 2009, és Boogie Woogie, en la que també hi apareix de nou Alan Cumming. D’aquí a About Cherry, ja a l’any 2012, en el que representa a la Margaret, una directora de cinema porno.

La seva última pel·lícula amb un toc lèsbic, del 2013, és Compulsion, en el que representa a una trastornada cuinera, obsessionada de manera malaltíssa en que a la gent li agradi el seu menjar. La seva nova “víctima”? La seva veïna, representada per Carrie-Anne Moss (la Trinity de Matrix), amb qui acaba tenint una relació sentimental molt poc sana.

No tenim cap dubte de que Heather Graham és una actiu sense complexes. És versàtil i capaç d’encarnar a persones totalment diferents. És capaç de liderar tant una comèdia com un drama. I això l’ha convertit en una de les reines del panorama cinematogràfic independent actual. Potser la Viquipèdia diu que no ha tingut cap relació amb una dona, és cert. Però, d’alguna manera, és inevitable considerar-la com a una aliada més del nostre equip 😉